Forside 

 

 

FLEMINGG MIKKELHUUS

 

 

ABSTRAKTICUS FERNISERING

BUTIKSCENTER HADSUND

 

fredag den 25. januar kl. 15-18

 

         

 

Fjordgalleriet, Hadsund Butikscenter, har ABSTRAKTICUS fernisering fredag den 25. januar 2013

fra, kl. 15.00 til 18.00. Helena Dylmer, Fjordgalleriet byder velkommen og Ejendomsmægler Tom Pedersen holder åbningstale.

En spændende og anderledes fernisering vil tage plads på Butikscenter Hadsund, hvor ferniseringen handler om at få indviet 6 stk. 2 x 2 meter store malerier der er hængt op i Butikscentret. Kunstneren er Flemingg Mikkelhuus, (jo fornavnet er med to ”gg’er” til sidst).

 

ABSTRAKTICUS er temaet, skønt der mellem de 6 store malerier er naturalistiske penselstrøg, og den skarpsindige beskuer, vil lægge mærke til, at et af de store malerier er ”Butikscenter Hadsund”, hvor navnet på maleriet er Frokost Jazz.

Flemingg Mikkelhuus er født 1957 og har bopæl i Jylland, har altid været meget kreativ.

Er autodidakt indenfor billedkunst.

”Jeg forsøger i mine malerier intuitivt at illustrere den energi, som jeg visualisere under maleprocessen.

Arbejder meget Feng Shui eller chakra orienteret, for at få den rette energi, stemning, farver, motiv i hvert enkelt maleri, afhængig af, hvor det skal hænge.

Maler gerne i varme farver, som måske stammer fra min tid på Færøerne, hvor jeg bl.a. husker de rødlige/ orange farver i naturen som noget særligt. Det er mit ønske at mine malerier vil komme til at tilføre rigtig god og positiv energi.

Min hollandske Tip-tip-tip -oldefar på min mor’s side stødte på grund med sit skib ved Tversted Strand, mellem Hirtshals og Skagen i slutningen af 17-hundrede tallet. Skibet, som var hans eneste ejendom, stod ikke til at redde, men den danske stat gav ham et jordlod, så han kunne starte en ny tilværelse i Danmark. Man siger jo at, ” nød lærer nøgen kvinde at spinde”, så måske nøden har været ”gaven” til min familie for at udvikle det, som ligger latent i ens sjæl".

Malerierne er ikke hængt op tilfældigt. Et af billederne med vand og vandfald, hænger til venstre for indgangsdøren.

Vand er et vigtigt element ifølge Feng Shiu, til at forstærke økonomisk fremgang og vækst, kreativitet, berømmelse og romantik.

 

Princippet i Feng Shui er, at man skal leve i harmoni med sine omgivelser. Så Butikscenter Hadsund glæder sig til fortsat fremgang for Hadsund By og omegn og har mange spændende tiltag der ligger og venter på, at blive præsenterede.

 

Yderligere udstiller bl.a.a Jette Dodensig, Charlotte Breinholm, Karin Majlinder, Heidi Lind Bonde,

Vibeke Ranch, Lizzie Zeidler og Lenette Gammelmark abstrakte malerier sammen med Snitteriet, der fortæller om rammer og indramning.

 

Kunstnerne udstiller på Butikscentret og nogle vil være aktive med at male.

 

Duo Ajstrup ved Nils og Helena underholder med egne sange inspireret fra naturen omkring Mariagerfjord,

så abstrakt kunst og naturalistiske kompositioner vil mødes på Hadsund Butikscenter i en farverig symfoni.

 

 

Fjordgalleriet er i løbet af eftermiddagen vært ved en lille forfriskning oppe i Fjordgalleriet, hvor der også er mange malerier, kunstværker med mere.

 

Som en lille ekstra curiositet her i vintertiden, er det lykkedes at skaffe en antik, funktionsdygtig hundeslæde fra Lapland

der vil stå og hygge sig mellem alle malerierne og lade sig beskue.

 

Fjordgalleriet glæder sig til at byde velkommen til ABSTRAKTICUS fernisering fredag den 25. januar 2013 fra kl. 15 – 18.

 

Helena Dylmer

Fjordgalleriet - januar 2013