Forside

Udstillere

Tivoli

FLEMINGG MIKKELHUUS

ABSTRAKTICUSFERNISERING på HADSUND BUTIKSCENTER fredag den 25. januar kl. 15-18

 MIKKELHUUS

Flemingg William Christian Mikkelhuus

I Nordjylland blev Jeg født i 1957. Et liv med bopæl i Jylland, på Sjælland og på Færøerne. En barndom i skønne omgivelser og sammen med mange forskellige kammerater har givet mig tålmodighed og evnen til at se på tilværelsen med nye øjne, gang på gang, på gang. Jeg har altid været meget kreativ, en egenskab som uden tvivl stammer fra min mor, som var teknisk tegner og i dag år 2012, (83 år) maler i akvarel. Min bror, som var ingeniør, brugte bl.a. sine kreative evner på Croquis tegninger af kvindefigurer.

Min families historie er egentlig ret pudsig. Min hollandske Tip-tip-tip -oldefar på min mor’s side stødte på grund med sit skib ved Tversted Strand, mellem Hirtshals og Skagen i slutningen af 17-hundrede tallet. Skibet, som var hans eneste ejendom, stod ikke til at redde, men den danske stat gav ham et jordlod, så han kunne starte en ny tilværelse i Danmark.

Man siger jo at, ” nød lærer nøgen kvinde at spinde”, så måske nøden har været ”gaven” til min familie for at udvikle det, som ligger latent i ens sjæl.

Min nok mest kreative base har jeg haft siden 1990 på vores landsted i Østjylland. Et sted, hvor der er højt til loftet og hvor hver dag bidrager til ny inspiration på alle plan, og hvor der altid er ”gang i den” både fysisk og mental. Et paradis for heste, børn og barnlige sjæle, med hang til natur og kreative tiltag. Stedet, hvor man altid skal være omstillingsparat til nye store opgaver, som hele tiden trænger sig på, lige fra ombygning som til nybygning af nyt stuehus og ridehal, tegne og bygge springmaterialer og meget, meget mere…

Har været selvstændig det meste af mit voksne liv, bl.a. indenfor transport, detailhandel og byggeri. En tilværelse i ”overhalingsbanen”, hvor den indre kunstner udelukkende blev brugt i en travl hverdag for at udføre, det man nu engang havde rodet sig ud i af krævende projekter. En periode hvor refleksion over tilværelsen, blev nedprioriteret. - Et slag med en ”vognstang”, hvor en ildebrand tog såvel vores nyrenoverede hjem som vores dejlige heste, gav stof til eftertanke og ens livsførelse taget op til revision. – Ligesom min Tip-tip-tipoldefar måtte jeg starte helt forfra igen, men i en sen alder og uden hjælp fra staten!

For at mørke tanker ikke skulle tage over, måtte jeg finde alt det positive frem, og transformere det på lærred, så jeg hver dag blev visuelt inspireret til positivitet og derved havde overskud til livet.

Jeg er autodidakt indenfor billedkunst. Jeg forsøger i mine malerier intuitivt at illustrere den energi, som jeg visualisere under maleprocessen. Arbejder meget Feng Shui eller chakra orienteret, for at få den rette energi, stemning, farver, motiv i hvert enkelt maleri, afhængig af hvor det skal hænge. – Maler gerne i varme farver, som måske stammer fra min tid på Færøerne, hvor jeg bl.a. husker de rødlige/ orange farver i naturen som noget særligt.

Det er mit ønske at mine malerier vil komme til at tilføre rigtig god og positiv energi.

 Malerier:

 

 100 x 100 -  Tour de France 2012 - Bradley Wiggins - Kick - in- the - pants - energy - moving

100 x 150 - Believe in yourself

 

100 x 150 -  Whirr, pulsate and glow with energy

200 x 200 -  Inspire - Enlighten - Surprise

      200 x 200 -  Love is all you need - rød - orange - gul

    60 x 80 - Change your life

60 x 80 - Emotions and abundance - rød - orange - gul

100 x 150 - Wonderful Qi moving

 

    

 

'