Forside

Udstillere

Lenette Gammelmark

Lenette Gammelmark's

FORÅRSUDSTILLING 2012

Se billederne fra ferniseringen

Ferniseringen var fredag den 30.marts

Lenette er en spændende og meget alsidig kunstner der virkelig har udviklet sig gennem årene og har i dag fuldtidsbeskæftigelse med at male.

At male er for Lenette et ”åndehul”.

Alt i naturen inspirerer Lenette og forarbejdet har stor betydning for det endelige resultat og det foretrukne malemedie er akryl.

Lenette er meget optaget af teknikken og forfiner hele tiden sin teknik, hvilket er med til at give en konstant udvikling.

Forarbejdet har stor betydning for det endelige resultat og Lenette laver et stort researcharbejde inden hun går i gang med et maleri.

Det er med til efterfølgende at give et stort overskud til at male billedet. Harmoni og balance har stor betydning for kompositionen i billedet.

Hvis f.eks. en kande skal males, bliver den undersøgt, drejet og vendt. Stofligheden er vigtig for at få det rette udtryk.

Et af malerierne der kommer med i ”Forårsudstillingen” er en kaffekop, hvor titlen er: ”Fluen er landet”.

Lenette fortæller: ”Det at male en kæmpekop, stiller mig en opgave, og jeg griber ikke altid det nemmeste.

Musselmalet er smukt håndværk, men symbol på den materielle tilgang til verden. Det er tomt. Kaffen smager ligeså godt i en Ikea kop.

Samtidig er det også en udfordring, at vælge så enkelt et motiv og så få en helhed ud af det”.

Lenette har en stor idemappe, der er fyldt med ideer. I Lenettes farveunivers er der motiver overalt, de bliver bearbejdet og samlet til inspiration til det næste maleri.

Mange af malerierne har en historie gemt bag sig, ja faktisk en skjult dagsorden.

Hvis et maleri ikke udvikler sig efter planen, bliver Lenette ulykkelig og frustreret, føler ikke hun får sjælero før det lever op til hendes egne krav.

Som menneske er Lenette meget sensitiv, ”Når jeg ser et farvekort, kan jeg ryste over hele kroppen af  iver, det samme gælder, hvis jeg ser på pelsen på et dyr eller næsehornets hud, der er motiver overalt der pirrer mig”.

En spændende ”Forårsudstilling” der bare venter på at blive set, følt, vurderet, ja kom selv og oplev…

 Malerier:

Fluen er landet

   Middag på savannen

   Forbuden frugt